Seni Close Sales - Nota Close Sales

Hai Assalamualaikum, Nota ini ditulis semasa saya kesempitan wang. Saya mengamalkan konsep give more get more. Doakan saya berjaya ye. Ameen.

Disini master din nak kongsi nota berkenaan Seni Close Sales. Dalam nota ini akan ada beberapa posting lain sambungan daripada nota ini. Ini adalah sebagai halaman utama untuk rujukan anda.

Dalam nota ini saya akan sentiasa kemaskini dari semasa ke semasa dan diambil daripada pelbagai sumber yang saya pelajari. InsyaAllah Doakan Saya Berjaya Ye.

Pengenalan Close Sales

Nota Close Sales

Sebelum saya pergi jauh menceritakan tentang bab Close Sales ni, pertama sekali anda kena pecahkan tembok mindset tu. Kalau tak pecahkan saya jamin anda tak dapat kuasai seni close sales ini.

Sebelum ni buat suatu benda gagal, kita kata susah. Lepastu tinggalkan terus tak buat. Malas buat. Tak nak buat sebab susah, tak de kepakaran dan sebagainya

Sebenarnya tak susah pun, kalau ada ilmu dengan betul dan terus berusaha dengan ilmu tu, kejayaan tak lari jauh dengan kita.

Ibarat kita nak cari barang dalam gelap lah, Lama-lama akan jumpa barang tu. Tapi sebelum jumpa tu macam-macam kita pegang. Kalau kita cari dalam cerah senang je nak cari.

Cari barang dalam gelap pun dapat jumpa apatah lagi cari barang dalam cerah. InsyaAllah apa yang kita berusaha Allah bagi.

Ok, dalam ilmu close sales ni, sebelum kita mula kena tetapkan target apa yang nak capai.

Nak bagi nampak kerja ini senang, kita kena pecahkan target kita.

Contoh: Target sebulan nak jual 160 unit/bulan

katalah kita kerja 20 hari. Jadi 160/20 = 8 Unit sehari perlu jual

Bila kita pecahkan, sedikit sahaja 8 unit sehari. Betul tak daripada tak mustahil 160 unit sebulan boleh jadi mustahil bila kita pecahkan hanya perlu jual 8 unit sehari sahaja.

Ok, nota seterusnya boleh lihat dalam isi kandungan dibawah. Boleh tekan tajuk nota untuk lihat nota yang ingin lihat. Nasihat saya untuk lebih faham sila lihat step by step supaya anda tidak ketinggalan.

Isi Kandungan

2. 
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Last update : 22/12/2019

Catat Komen

0 Ulasan